SZC logo

Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

OM kód: 203039/011 | 6600 Szentes, Apponyi Tér 1.

Intézmény logo

Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum

HírekKözérdekű adatokÓrarendKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. okt. 5.


  Együttműködési megállapodást kötött a Pollák és a Legrand!

  Mérföldkő iskolánk életében: együttműködési megállapodást kötött a Legrand Zrt. és a Pollák Technikum a tehetséggondozás érdekében!

  Együttműködési megállapodást kötött a Pollák és a Legrand!

  Az együttműködés célja, hogy a jövő, és a már végzett Elektronika és elektrotechnika ágazat szakemberei számára kézzelfogható és valódi értéket jelentő program, gyakorlati képzési, versenyfelkészítési helyszín álljon rendelkezésre, amely lehetővé teszi számukra a fejlődést annak érdekében, hogy a mai kor és a ma még nem is látható jövőbeli kihívásoknak megfelelő felkészítést kapjanak.

  A Pollákban létrehoznak egy HSZC - Legrand oktató és versenyfelkészítő termet a fenti célok technikai hátterének biztosítása érdekében. Az így létrehozott bázist a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum és a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum diákjai, végzett tanulói, illetve a Legrand Magyarország Zrt. partnerei, munkatársai előzetesen egyeztett terv alapján használjak az iskolák tanórarend szerinti, versenyfelkészítési, illetve a Legrand Magyarország Zrt. oktatási tervei alapján.

  Az ünnepélyes aláíráskor Kincses Tímea, a HSZC főigazgatója elmondta, hogy egy mérföldkőhöz érkezett a Pollák. Az iskola mindig kiváló szakembereket képzett, azonban a folyton változó világ újabb és újabb kihívások elé állítja az intézményt, amelyekhez rendre sikerrel alkalmazkodik. Ezt bizonyítja az is, hogy a TOP100 szakképző intézmények közé került a Pollák, valamint az elmúlt tanévben megannyi kiváló versenyhelyezést értek el a diákok. A főigazgató hozzátette, hogy a kiváló szakemberek képzéséhez elengedhetetlen a motivált diák, a felkészült oktató, és a megfelelő infrastruktúra – ami a Pollákban az elmúlt években folyamatosan fejlődött –, valamint elengedhetetlenek az olyan kiváló duális partnerek, mint amilyen a Legrand Zrt.

  Károlyi László, a Legrand Magyarország Zrt. vezérigazgatója beszédében kitért arra, hogy a vállalat már hosszú évek óta támogatja a szakképzést. Meggyőződésük, hogy versenyképes országhoz versenyképes szakemberekre van szükség, akik oktatásáért mindent meg kell tenni. „Manapság a digitalizáció nem egy lehetőség egy vállalat, egy ország, egy intézmény számára, hanem elvárás. Mi emberek ugyanazok maradtunk, de a körülöttük lévő technológia változik, amit meg kell tanulnunk, hogy versenyképesek tudjunk maradni” – fogalmazott a vezérigazgató. Károlyi László hozzátette, hogy olyan tudást szeretnének megosztani a jövő szakembereivel, amelynek birtokában egyrészt felkészítik a tanulókat az életre és a szakmára, másrészt a versenyeken is kiváló eredményeket érhetnek majd el.

  A megállapodás értelmében egy KNX labor kialakítására kerül sor, körülbelül 10 millió forint értékben.

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  Pályázati felhívás iskolai büfé üzemeltetésére

  Pályázati felhívás iskolai büfé üzemeltetésére

  Pályázati felhívás büfé helyiségének bérbe vételére

  2024. máj. 17.


  Admin

  Lányok Napja a Pollákban

  Lányok Napja a Pollákban

  Április 25-én, az országos programmal azonos napon rendeztük meg iskolánkban a lányok pályaorientációs napját, amelyen saját diákjaink mellett részt vettek a társintézmények tanulói is: a Borosból az egészségügyis, a Zsoldosból pedig a rendész lányok.

  2024. ápr. 28.


  Admin

  Végleges felvételi jegyzék

  Végleges felvételi jegyzék

  Tisztelt Szülők! Kedves Leendő Diákjaink! A végleges felvételi jegyzéket elkészítettük.

  2024. ápr. 26.


  Admin


  Partnereink

  SZC logo

  Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum


  Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum

  6600 Szentes, Apponyi Tér 1.

  Telefon: +36-63-562-280

  E-mail: pollak@pollakszentes.hu

  OM azonosító: 203039/011

  Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002409


  2024Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum