SZC logo

Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum

OM kód: 203039/011 | 6600 Szentes, Apponyi Tér 1.

Intézmény logo

Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum

 • Hírek
 • Közérdekű adatok
 • Órarend
 • KRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2023. okt. 5.


  Együttműködési megállapodást kötött a Pollák és a Legrand!

  Mérföldkő iskolánk életében: együttműködési megállapodást kötött a Legrand Zrt. és a Pollák Technikum a tehetséggondozás érdekében!

  Együttműködési megállapodást kötött a Pollák és a Legrand!

  Az együttműködés célja, hogy a jövő, és a már végzett Elektronika és elektrotechnika ágazat szakemberei számára kézzelfogható és valódi értéket jelentő program, gyakorlati képzési, versenyfelkészítési helyszín álljon rendelkezésre, amely lehetővé teszi számukra a fejlődést annak érdekében, hogy a mai kor és a ma még nem is látható jövőbeli kihívásoknak megfelelő felkészítést kapjanak.

  A Pollákban létrehoznak egy HSZC - Legrand oktató és versenyfelkészítő termet a fenti célok technikai hátterének biztosítása érdekében. Az így létrehozott bázist a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum és a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum diákjai, végzett tanulói, illetve a Legrand Magyarország Zrt. partnerei, munkatársai előzetesen egyeztett terv alapján használjak az iskolák tanórarend szerinti, versenyfelkészítési, illetve a Legrand Magyarország Zrt. oktatási tervei alapján.

  Az ünnepélyes aláíráskor Kincses Tímea, a HSZC főigazgatója elmondta, hogy egy mérföldkőhöz érkezett a Pollák. Az iskola mindig kiváló szakembereket képzett, azonban a folyton változó világ újabb és újabb kihívások elé állítja az intézményt, amelyekhez rendre sikerrel alkalmazkodik. Ezt bizonyítja az is, hogy a TOP100 szakképző intézmények közé került a Pollák, valamint az elmúlt tanévben megannyi kiváló versenyhelyezést értek el a diákok. A főigazgató hozzátette, hogy a kiváló szakemberek képzéséhez elengedhetetlen a motivált diák, a felkészült oktató, és a megfelelő infrastruktúra – ami a Pollákban az elmúlt években folyamatosan fejlődött –, valamint elengedhetetlenek az olyan kiváló duális partnerek, mint amilyen a Legrand Zrt.

  Károlyi László, a Legrand Magyarország Zrt. vezérigazgatója beszédében kitért arra, hogy a vállalat már hosszú évek óta támogatja a szakképzést. Meggyőződésük, hogy versenyképes országhoz versenyképes szakemberekre van szükség, akik oktatásáért mindent meg kell tenni. „Manapság a digitalizáció nem egy lehetőség egy vállalat, egy ország, egy intézmény számára, hanem elvárás. Mi emberek ugyanazok maradtunk, de a körülöttük lévő technológia változik, amit meg kell tanulnunk, hogy versenyképesek tudjunk maradni” – fogalmazott a vezérigazgató. Károlyi László hozzátette, hogy olyan tudást szeretnének megosztani a jövő szakembereivel, amelynek birtokában egyrészt felkészítik a tanulókat az életre és a szakmára, másrészt a versenyeken is kiváló eredményeket érhetnek majd el.

  A megállapodás értelmében egy KNX labor kialakítására kerül sor, körülbelül 10 millió forint értékben.

  KAPCSOLÓDÓ HÍREK


  II. Pollák E-sport Bajnokság

  II. Pollák E-sport Bajnokság

  Immár második alkalommal szervezzük meg a Pollák E-sport Bajnokságot, amelyet a 12. A osztály lelkes diákjai készítenek elő, és bonyolítanak le.

  2023. nov. 13.


  Admin

  Nyitott kapuk

  Nyitott kapuk

  Pollák Nyitott kapuk

  2023. okt. 31.


  Mesterségek éjjele

  Mesterségek éjjele

  2023.11.22 15:00

  2023. okt. 27.


  Admin


  Partnereink

  • Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum
  • Innovatív Képzéstámogató Központ
  • Határtalanul
  • Szakmák éjszakája
  • Eduroam
  • Top100
  SZC logo

  Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum


   • Intézmény logo
   • Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum

    6600 Szentes, Apponyi Tér 1.

   • Telefon: +36-63-562-280

    E-mail: pollak@pollakszentes.hu

    OM azonosító: 203039/011

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: B/2021/002409


   2023Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum