Erősáramú elektrotechnikus

(szakma azonosító száma: 5 0713 04 04)

Az erősáramú elektrotechnikus az üzemi energetikai hálózatok létesítését, üzemeltetését, a villamosenergia-gazdálkodás nyomon követését, épületek energetikai, informatikai, vezérlési, jelátviteli hálózatának létesítését végző szakember. Feladatkörébe tartozik az alkalmazott irányítástechnikai, valamint hajtástechnikai installáció kezelése, összeállítása és üzemeltetése is. Nem csak a hagyományos, de az okosotthonok telepítésében és programozásában is jártas, tisztában van a felhasználói programokkal, illetve azok alkalmazásával is, ismeri és alkalmazza a méréstechnikai elveket és eszközöket. A villanyszerelők tudásanyagát is ismerve együttműködik e szakterület munkatársaival.

Ajánlott azok számára, akik szeretik a számítástechnikát és az elektronikát, érdeklődnek a villamos gépek, épületek, berendezések működése és irányítása iránt. A napjainkban dinamikusan terjedő okos megoldások tekintetében is komoly szakmai jövőt, változatos feladatokat ígérő szakma.

Sikeres vizsga esetén technikusi oklevél szerezhető

További információ:

A képzés ingyenes, időbeosztása rugalmas, tudásbeszámítással csökkentett időtartamú. A beszámításról a szakképző intézmény vezetője dönt.


A szakma leírásának forrása: https://szakkepzes.ikk.hu/

Visszahívást kérek
close slider

Kapcsolatcaptcha


HSZC Szentesi Pollák Antal Technikum bemutató

 

Skip to content